Bedrijfsjurist
 • Medior
 • Eindhoven
 • 32 - 40 uur
 • € 3000 - € 4500
Direct solliciteren
Legal

Bedrijfsjurist

Medior Eindhoven 32 - 40 uur € 3000 - € 4500
Direct solliciteren

De functie in een notendop

Een afwisselende en uitdagende rol die past bij een bedrijfsjurist die een tikkeltje eigenwijs is en graag vanuit een bedrijfskundige visie adviseert over juridische mogelijkheden voor organisaties. Deze functie is opgesplitst in twee focusgebieden: REEF-geeft raad waarbij je opdrachtgevers juridisch advies en je bent onze interne bedrijfsjurist om REEF en HUBSUB te ondersteunen met juridische wet- en regelgeving.

REEF-geeft-raad

Samen met onze huidige jurist ben je het aanspreekpunt voor onze juridische adviesdienst; REEF geeft raad. Je biedt onze opdrachtgevers op een laagdrempelige manier juridische hulp op verschillende rechtsgebieden zoals; arbeidsrecht, contractrecht, ondernemingsrecht en huurrecht. In deze functie ga je regelmatig naar klanten maar werk je vanuit het REEF-kantoor in Eindhoven.
Onze opdrachtgevers hebben behoefte aan een partner die snel een oplossing kan bieden, van juridische vraagstukken tot en met procederen. Denk bijvoorbeeld aan ontbinding van een huurovereenkomst, bewerkstelligen van fusies of ontslag op staande voet. Snel kunnen schakelen en besluitvaardigheid is dus zeer gewenst. Het gaat om vaste opdrachtgevers variërend van MKB tot grote productiebedrijven, van woningcorporaties tot zorginstellingen. Dat betekent ook dat jouw advies moet passen bij de opdrachtgever. Oftewel, als bedrijfsjurist beschik je over groot inlevingsvermogen met een zeer pragmatische werkwijze en commercieel inzicht.

Interne bedrijfsjurist

Naast jouw rol als bedrijfsjurist voor onze opdrachtgevers ga je aan de slag met het verstevigen van het juridisch fundament van onze eigen organisaties: REEF en HUBSUB. Je geeft advies over de juridische wet- en regelgeving en als er vragen zijn dan weten interne collega’s jou te vinden. REEF is een projectenorganisatie en HUBSUB een detacheringsbureau. Twee zusterbedrijven met een andere marktbewerking, maar voor beiden geldt: professionele organisaties met een formele uitstraling en een informele cultuur.

Hoe ziet een willekeurige werkweek als jurist bij REEF geeft raad eruit?

Op maandag start je de week met een weekstart waarbij samen met de organisatie en team Legal wordt gekeken wat er deze week op de planning staat. Vervolgens ga je aan de slag met het herzien van de interne protocollen inzake ongewenst gedrag van een opdrachtgever en stel je een overeenkomst voor opdracht op voor de inhuur van een ZZP-er. De volgende dag zorg je ervoor dat alle binnenkomende juridische vragen worden beantwoord. In de middag trek je je terug om de mondelinge behandeling van de verzoekschriftprocedure van woensdag verder voor te bereiden. Op woensdag vertrek je op tijd naar de rechtbank voor de behandeling van de verzoekschriftprocedure die jij voor onze opdrachtgever bent gestart. Donderdag besteed je de ochtend aan eigen ontwikkeling en het bijwerken van jouw administratie en 's middags pak je de juridische vragen van onze opdrachtgevers weer verder op. Op vrijdag vertrek je in de ochtend naar een potentiële opdrachtgever om samen met deze ondernemer te sparren over zijn organisatie, het juridisch fundament en eventuele juridische verbeterslagen die kunnen worden gemaakt. Vrijdagmiddag stel je nog een model arbeidsovereenkomst op voor een opdrachtgever en stop je op tijd om in onze kroeg lekker te ontspannen tijdens de borrel in ons eigen café!

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding Rechten/Rechtsgeleerdheid.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring je hebt voldoende zelfvertrouwen om juridische vraagstukken van A tot Z op te pakken en onze opdrachtgevers zelfstandig te adviseren. Specialisatie op het gebied van arbeidsrecht, contractrecht, huurrecht of ondernemingsrecht is een pré.
 • Je bent fulltime beschikbaar, 32 uur is bespreekbaar.
 • Juridische taal staat altijd niet bekend om toegankelijkheid, jij bent in staat om een juridische oplossing juist wel toegankelijk en begrijpelijk te maken.
 • Je bent in staat commercieel te denken waarbij het uitgangspunt het belang van de opdrachtgever is.
 • Je denkt in oplossingen en ziet eerder kansen dan problemen.

Wat krijg jij van ons:

 • Wij werken actief aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Je kunt deelnemen aan trainingen en kennissessies en hebt de keuze uit 120 online-trainingen.
 • Een bruto maandsalaris tussen €3.000-, en €4.500-, in lijn met jouw vaardigheden en ervaring.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opbouw pensioen, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen en uitzicht op een vast dienstverband.
 • Voor ontwikkeling en begeleiding kun je natuurlijk terecht bij onze jurist, ze leert je graag alle kneepjes van het vak. Een functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën en de mogelijkheid om te leren van een ervaren jurist op verschillende rechtsgebieden en met verschillende opdrachtgevers.
 • Je komt terecht in een enthousiast en professioneel team. Je werkt binnen een Shared Service Center samen met HR, Office, Marketing en Finance voor de twee bedrijven; REEF en HUBSUB.
 • Steevast sluiten we de week af met een vrijdagmiddagborrel in ons café: op de tap Jupiler Pilsener en LaTrappe Blond.
 • Leuke uitjes. Gezellige evenementen, van zomerbarbecue tot een motortour, van weekendje Scheveningen tot weekendje skiën.

Onvergetelijke VrijMiBo’s

Niet veel organisaties hebben een eigen kroeg in het pand. Wij toevallig wel. Die hebben we niet voor niets, want doordeweeks werken we keihard om resultaten te behalen. Juist daarom kunnen we de week op deze manier afsluiten en met elkaar de successen vieren. Daarnaast leer je in onze kroeg onder het genot van een goed glas bier, wijn of fris de andere kanten van jouw collega’s kennen.

Flex maar raak

Iedere REEF-er krijgt de mogelijkheid om thuis en/of flexibel te werken, waarbij wij meedenken en helpen met de facilitering van jouw ‘home office’. Wel hebben we jou graag van de partij, omdat samenwerken onze manier van werken is. Daar hoort natuurlijk samen sparren op kantoor, doelen behalen, lunchen en samen genieten van de Brabantse gezelligheid bij. Jij krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werkweek zo in te delen dat je jouw doelstellingen behaalt.

Voor iedere forens naar wens

Natuurlijk krijg jij een reiskostenvergoeding, zowel voor de automobilist als de groene OV-reiziger. Kom je bij ons werken als accountmanager? Dan krijg je een bolide van de zaak met tankpas.

Een pensioen waar je U tegen zegt

Iedere werknemer, vanaf 21 jaar, wordt automatisch opgenomen in de pensioenregeling van REEF, zodat jij er na jouw pensionering warmpjes bij zit. Wel zo lekker.

Professioneel knuffelaar

Nee, dan hebben we niet over jouw toekomstige collega’s. Het komt geregeld voor dat iemand zijn of haar kantoorhond meeneemt, voor wat afleiding en ontspanning.

Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Grootste blunders
Bekijk de video
Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Populairste kreet
Bekijk de video
“Sinds mijn start bij REEF kom ik voor het eerst liever naar kantoor dan dat ik thuis werk.”
Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Werkcomputer no-go's
Bekijk de video
“Onze meest gehoorde kreet: gas erop!”
Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Legendarische uitjes
Bekijk de video
Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Favoriete werkplek
Bekijk de video
Wat zeggen jouw toekomstige collega's: Grootste feestbeest
Bekijk de video

Join the REEF family

Overtuigd? Solliciteer nu!

Direct solliciteren