Traineeship Sales
 Kom gas geven bij REEF! 

Verbinden, ondernemen en gas geven, daar krijg jij energie van! In ons traineeship Sales word je stap-voor-stap en zo breed mogelijk opgeleid tot een veelzijdige en ervaren accountmanager. Dit traject doorloop je zeker niet alleen, je wordt namelijk uitgebreid gecoacht en getraind door ervaren Salestrainers. Daarnaast kun je continu sparren met accountmanagers van ieder senioriteitsniveau. Je krijgt de ruimte, de juiste ‘tools’ en kennis om jouw potentie waar te maken en mooie successen te behalen. Want als je écht wilt uitblinken in accountmanagement, dan moet je meer kunnen dan alleen vlot praten.

 

De juiste basis

Een uitgebreid inwerktraject met begeleiding door drie ervaren salestrainers, jouw teammanager en andere collega accountmanagers. Samen resultaat behalen, hard werken en plezier maken. Daar staan we bij REEF voor.

Wat ga je doen?

Jij zult je richten op één van onze tien expertises, zodat je je kunt ontwikkelen tot volwaardig gesprekspartner. De inhoudelijke kennis is (nog) niet nodig, dat leren we je wel, affiniteit met een branche en oprechte nieuwsgierigheid heb je daarentegen wel nodig. Dat zorgt ervoor dat jij je echt kunt verdiepen in datgeen wat jouw opdrachtgevers en kandidaten dagelijks bezighoudt.

Je richt je op drie focusgebieden

Sales

De grootste focus. Je gaat aan de slag met het opbouwen van een netwerk, want die relaties komen natuurlijk niet aanwaaien. Je wordt begeleid in het gehele salesproces van acquisitie, bedrijfsbezoeken tot relatiebeheer met opdrachtgevers. Afhankelijk van het salesteam waarin je terecht komt zijn dit vaak de “grotere” opdrachtgevers binnen de profit of non-profit, denk bijvoorbeeld aan groot-MKB, gemeenten of multinationals. 

 

Recruitment

Je bent geen recruiter, laat dat meteen duidelijk zijn. We hebben namelijk recruiters bij REEF met alle benodigde kennis van de arbeidsmarkt. Jij kent de vraag, de recruiter het aanbod. Daarom schakelen jullie direct met elkaar. Je voert wekelijks sollicitatiegesprekken met professionals die worden ingepland door de recruiter.

 

Projectmanagement

Een HR-verandertraject of de leiding over een bouwproject? Hier ligt niet jouw verantwoordelijkheid. Maar bij professionals in jouw team wel. Jij speelt hier wel een belangrijke rol in. Je inventariseert het project tijdens bedrijfsbezoeken en zorgt voor de juiste match met een geschikte professional. Tijdens het project begeleid je de professional en faciliteer je waar nodig. Is een project afgerond? Dan zorg jij voor het volgende project.

 

Wild enthousiast?

Even kletsen? Stuur meteen een Whatsapp-berichtje naar Martijn, onze recruitment manager! App mij

Stappenplan

1 | Boostcamp

Je start met een tweedaagse training met vervolgens training on the job in jouw eerste maanden. Je leert hoe je commerciële kansen en verkoopsignalen leert herkennen en hoe je hier op in kunt springen. Het gaat hier echt om de basis van accountmanagement; acquisitie, relatiemanagement, gesprekstechnieken en nazorg. Leren staat centraal, fouten maken moet.

2 | Belemmerende overtuigingen

Dit trainingsprogramma biedt inzicht in hoe een overtuiging je kan belemmeren en helpen in het behalen van doelstellingen. Je gedrag wordt gestuurd door deze overtuigingen en door jouw normen en waarden, maar helpen ze je bij wat je wil leren en bereiken? Dat staat hier centraal.

3 | 7 habits of effective leadership

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap die jou helpen je doel te bereiken worden hier uitgebreid behandeld. Deze trainingen zorgen ervoor dat jij effectief en succesvol kunt zijn als accountmanager en volwaardig gesprekspartner.

Jij en wij

Wie ben jij?

Je hebt behoorlijk wat verantwoordelijkheid en uitdaging binnen deze functie. Daarom past dit bij een junior accountmanager die ambitieus (jij wil succesvol zijn), gedisciplineerd (jij weet welke stappen je moet ondernemen om tot resultaat te komen) en nieuwsgierig is (oprechte interesse in je gesprekspartner en het doorgronden van organisaties) met een flinke dosis lef (nee is soms ook een antwoord).

Wat krijg je van ons?

  • Je komt te werken in een omgeving waar accountmanagement optimaal gefaciliteerd wordt. 
  • Je krijgt een salaris tussen de €2450,- en €2800,- bruto per maand. 
  • Resultaat wordt beloond, je krijgt een bonus bij het behalen van jouw kpi's.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opbouw pensioen, 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen en uitzicht op een vast dienstverband. 
  • Steevast sluiten we de week af in ons REEF-café: op de tap Jupiler Pilsener en LaTrappe Blond. 
  • REEF-uitjes: van ons gezellige REEFenement en REEF-deelt-kennisbijeenkomsten tot een motortour of uitje in Scheveningen.

Laat je gelden

Een dikke vette bonus hoort natuurlijk bij een commerciële organisatie. Accountmanagers en recruiters hebben een bonusregeling voor de prestaties die ze leveren. Vraag ons ernaar tijdens jouw sollicitatiegesprek.

Voor iedere forens naar wens

Natuurlijk krijg jij reiskostenvergoeding, zowel voor de automobilist als de groene OV-reiziger. Kom je bij ons werken als accountmanager? Dan krijg je een bolide van de zaak met tankpas.

Professioneel knuffelaar

Nee, dan hebben we het niet over jouw toekomstige collega's. Het komt geregeld voor dat iemand zijn of haar kantoorhond meeneemt, voor wat afleiding en ontspanning.

Onvergetelijke VrijMiBo's

Niet veel organisaties hebben een eigen kroeg in het pand. Wij toevallig wel. Die hebben we niet voor niets, want doordeweeks werken we keihard om resultaten te behalen. Juist daarom kunnen we de week op deze manier afsluiten en met elkaar de successen vieren. Daarnaast leer je in onze kroeg onder het genot van een goed glas bier, wijn of fris de andere kanten van jouw collega's kennen.

Wat neem je mee?

Je bezit een sterke commerciële drive. Dit klinkt natuurlijk heel catchy, maar wat bedoelen we daar precies mee? Dat je met targets kunt werken, jouw eigen doelen bepaalt en er alles aan doet om deze te behalen. Zo garanderen we resultaat. Deze resultaten behaal je binnen 32 - 40 uur per week. Ook zoeken we iemand die een hbo-opleiding succesvol heeft afgerond. Tot slot pas je bij een open, directe cultuur met korte lijnen.

Accountmanager Thomas de Bell vertelt er meer over; "REEF heeft me direct na mijn opleiding de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen op het gebied van sales. Destijds voor mij een onbekend en onwennig gebied, maar nu geeft het mij de juiste voldoening en uitdaging om met veel plezier naar mijn werk te gaan. Ondertussen ben ik 4, jaar verder en heb ik nog steeds veel uitdaging. De goede sfeer, de humor onderling en het feit dat initiatief nemen gewaardeerd wordt past goed bij mij. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daarom werk ik bij REEF."

Meer weten?

Neem contact op met Martijn. Hij vertelt je er graag meer over!

Stuur een appje!